Barkart.no - Drinker med Cognac

Alexander

1/3 crème de cacao
1/3 Cognac
1/3 kremfløte

Rystes, siles i et cocktailglass. Garner med revet muskatnøtt


American Beauty

2 cl Cognac
2 cl tørr vermut
2 cl appelsinjuice
2 cl Crème de Menthe
noen stenk grenadine
2 cl portvin

Rist alle ingrediensene unntatt portvinen. Sil drinken i en drinkkuppel og hell over i portvinen.


Apotheke

1/3 grønn Crème de Menthe
1/3 Fernet Branca
1/3 Cognac

Stir og hell i et cocktailglass.


Banana Bliss

1/2 Crème de Banana
1/2 Cognac

Stir - cocktailglass.


B and B

1/2 Bénédictine
1/2 brandy

Stir - cocktailglass.


Betsy Ross

1 1/2 del brandy
1 del portvin
1/2 del Cointreau
1 dash Angostura Bitter

Shake med is og sil over isbiter i et old fashionedglass.


Between the Sheets

1/3 brandy
1/3 hvit rom
1/3 Cointreau
En dash sitronsaft

Shake - cocktailglass.


Bolero

3 cl Cognac
3 cl hvit rom
2 dråper sitronsaft
2 dasher appelsinjuice

Rist med is, sil og server i cocktailglass.


Bosom Caresser

2/3 brandy
1/3 Orange Curaçao
En eggehvite
En barskje grenadine

Shake - dobbelt cocktailglass.


Brandied Ginger

1 del brandy
1/2 del ginger brandy eller ginger wine
1 dash (eller mer) lime juice
1 dash appelsin juice
1 bit tørket ingefær
revet sjokolade

Sake med isbiter, sil drinken i et cocktailglass og dekorer med ingefær og/eller med revet sjokolade.


Brandy Alexander

2 cl Cognac
2 cl kakaolikør
2 cl fløte

Rist med is og sil opp i cocktailglass.


Brandy Collins

6 cl Cognac
8 cl sitronsaft
3 cl sukkerlake
Soda

Rist Cognac, sitronsaft og sukkerlake kraftig med is og sil opp i et pjolterglass. Fyll opp med soda. Garner med sitronskive og cocktailbær.


Brandy Egg Nogg

4/10 brandy
5/10 melk
1/10 sukkersirup
Ett egg

Rist - longdrinkglass
Garner med revet muskatnøtt.


Brandy Sour

6 cl Cognac
2 cl sitronsaft
1 cl sukkerlake

Rist med is og sil. Server i godt avkjølt sourglass.


Buck, the

1 1/2 del brandy
1/2 del sitron saft eller sour mix
3/4 del Crème de Menthe
ginger ale (ingefær øl)
noen druer (uten steiner)

Shake alle ingrediensene foruten ginger ale og druene med knust is. Hell over isbiter i et Collins glass, fyll opp med ginger ale, rør rundt med en bar skje og dekorer med druer.


Champagnecoctail

En liten sukkerbit
2 dasher Angostura Bitter
2 cl Cognac
Fyll opp med iskald champagne.

Build i champagneglass. Garner med en halv appelsinskive.


Champagne pick-me-up

1/10 grenadine
4/10 appelsinjuice
5/10 Cognac
Champagne

Shake og sil i et champagneglass. Fyll med avkjølt champagne.


Champs Elysèes

3/5 brandy
1/5 gul Chartreuse
1/5 sitronsaft
En dash Angostura Bitter.

Shake og sil i cocktailglass.


Chartreuse Champagne

2 cl Cognac
2 cl grønn Chartreuse
Champagne

Hell Cognac og chartreuse i et champagneglass med is og fyll opp med champagne.


City Slicker

4 cl Cognac
2 cl Cointreau
1 dråpe Pernod

Rist med i og sil i cocktailglass.


Classic

4 cl Cognac
1 cl Cointreau
1 cl Kirsch Luxardo
1 cl sitronsaft

Rist med is og sil. Server i cocktailglass med sukkerkant.


Copacabana

2 cl Cognac
2 cl Cointreau
3 cl Marie Brizard Apry (Apricot Brandy)

Rist med is. Server i cocktailglass. Garner med appelsinskive.


Cossack Charge

4,5cl Stolichnaya vodka 
1,5cl Cognac 
1,5cl cherry brandy

Blandes sammen med knust is, bruk en mikser eller mikseglass, helles over i et avkjølt cocktailglass.


Crusta

2 deler brandy
1/2 del sitron saft eller sour mix
1 dash Maraschino
1 dash Curaçao (valgfritt)
2 dasher bitter
Skrell en sitron i en sammenhengende spiral

Fukte toppen av glasset og dypp i sukker. Shake ingrediensene sammen med knust is og sil i glasset. Pynt med sitronskall spiralen.


Champagnecoctail

En liten sukkerbit
2 dasher Angostura Bitter
2 cl Cognac
Fyll opp med iskald champagne.

Build i champagneglass. Garner med en halv appelsinskive.


Champagne pick-me-up

1/10 grenadine
4/10 appelsinjuice
5/10 Cognac
Champagne

Shake og sil i et champagneglass. Fyll med avkjølt champagne.


Champs Elysèes

3/5 brandy
1/5 gul Chartreuse
1/5 sitronsaft
En dash Angostura Bitter.

Shake og sil i cocktailglass.


Chartreuse Champagne

2 cl Cognac
2 cl grønn Chartreuse
Champagne

Hell Cognac og chartreuse i et champagneglass med is og fyll opp med champagne.


City Slicker

4 cl Cognac
2 cl Cointreau
1 dråpe Pernod

Rist med i og sil i cocktailglass.


Classic

4 cl Cognac
1 cl Cointreau
1 cl Kirsch Luxardo
1 cl sitronsaft

Rist med is og sil. Server i cocktailglass med sukkerkant.


Copacabana

2 cl Cognac
2 cl Cointreau
3 cl Marie Brizard Apry (Apricot Brandy)

Rist med is. Server i cocktailglass. Garner med appelsinskive.


Cossack Charge

4,5cl Stolichnaya vodka 
1,5cl Cognac 
1,5cl cherry brandy

Blandes sammen med knust is, bruk en mikser eller mikseglass, helles over i et avkjølt cocktailglass.


Crusta

2 deler brandy
1/2 del sitron saft eller sour mix
1 dash Maraschino
1 dash Curaçao (valgfritt)
2 dasher bitter
Skrell en sitron i en sammenhengende spiral

Fukte toppen av glasset og dypp i sukker. Shake ingrediensene sammen med knust is og sil i glasset. Pynt med sitronskall spiralen.


Deauville

2 cl Cognac
2 cl Calvados
2 cl Cointreau
2 cl sitronjuice

Rist med is. Sil over i godt avkjølt cocktailglass.


Diana

2 deler Crème de Menthe eller peppermynte schnapps
2 cl Cognac

Fyll opp et lite vinglass med knust is og hell Crème de Menthe opp i glasset. Topp med Cognac ved å helle den forsiktig over en snudd dash.


Dizzy Dame

2/6 brandy
1/6 Kahlúa
1/6 cherry brandy
2/6 kremfløte.

Blend - longdrinkglass. Garner med appelsinskive og et kirsebær.


Dolores

3/4 del spansk brandy
3/4 del cherry brandy
3/4 del Crème de Cacao
1 sherry

Shake med is og sil over i et cocktailglass. Dekorer med cocktail bær på cocktail pinne.


East India

6/8 brandy
1/8 Orange Curaçao
1/8 ananasjuice
en dash Angostura Bitter

Shake og sil i et cocktailglass. Garner med en sitrontwist og et kirsebær.


Egg Nog

1 del brandy
1 egg 
melk 
1 ss sukker
muskat

Bruk en cocktailmikser, hell i brandy, egg og sukker. Rystes og helles over i et cocktailglass. Toppes med melk og et dryss av muskat.


English Highball

1 del gin
1 del brandy
1 del tørr vermouth

Toppes med ingefærøl eller club soda, serveres i et longdrinkglass, med en sitron "vri".


España

4 cl Cognac
2 cl sherry

Rør drinken med mye is. Server i whiskyglass. Dekorer med kirsebær og sitronskall på en tannpirker.


Fanny Hill

1 cl Cognac
1 cl hvit Curaçao
1 cl Campari Bitter
Champagne

Rør Cognac, curaçao og Campari med isbiter i et champagneglass og fyll opp med champagne.


French Connection

1/2 Amaretto di Saronno
1/2 brandy

Build - old fashionedglass.


French Green Dragon

1 1/2 del Cognac
1 1/2 del grønn Chartreuse

Shake godt sammen med knust is og sil over i et cocktailglass.


French Sherbet

1/4 del Cognac
1/4 del kirsch
1 teskje sukker
Angostura bitter for smakens skyld
champagne
1 skje våt knust is

Rør alle ingrediensene unntatt champagne og is sammen i et Collins glass. Fyll delvis opp med champagne og legg isen så den flyter på toppen. Fyll så helt opp med champagne.


Frozen Berkeley

1 1/2 del lys rom
1/2 del California brandy
1 dash pasjonsfrukt juice

Miks i en blender med 3 deler knust is på lav hastighet i maksimum 15 sekunder. Sil over i et cocktail eller champagneglass uten isbiter.


Harlequin

2/3 Cognac
1/3 Grand Marnier

Stir - cocktailglass. Rim glasset med pulverkaffe og farin.


Harry's Pick-me-up

6 cl Cognac
4 stenk grenadine
4 cl sitronjuice
champagne

Rist Cognac, grenadine og juice. Sil over i et champagneglass og fyll opp med champagne.


Horse's Neck
Dette var opprinnelig en alkoholfri drink under forbudstiden i USA. Nå er det vanligst å blande den med Bourbon whisky, men du kan også med fordel bruke Cognac.

6 cl Bourbon whisky
2-3 dråper Angostura bitter (etter ønske)
Ingefærøl
Sitronskallspiral

Plasser det spiralformede sitronskallet i et collinsglass slik at skallet krøller seg ut over kanten av glasset. Ha i noen dråper Angostura. Tilsett 4 store isbiter, whisky og fyll opp med ingefærøl.


Independence Day Punch
Punch

1 flaske avkjølt champagne
1 flaske Cognac
3 flasker tørr rødvin
1/2 liter sterk te
ferskpresset juice fra 2 dusin sitroner
1/2 kg farin
sitron skiver

Løs opp sukkeret i en stor punsj bolle sammen med sitron juicen. Tilsett te og store isbiter. Deretter vin og Cognac. La det hele avkjøle. Champagnen tilsettes like før servering. Bruk vinglass dekorert med sitron skiver.


Italian Stinger

3 cl Cognac
3 cl Galliano

Rør med mye is. Sil drinken over i et cocktailglass.


Japanese Cocktail

2 deler Cognac
1 dash mandelessens eller 1/4 del orgeat
1 dash (eller mer) Angostura Bitters
1 dash lime juice (valgfritt)
revet sitron skal

Shake med knust is og sil over i et cocktailglass. Dekorer med revet sitron skal.


Laguna

2 deler italiensk brandy
1/4 del vodka
1/4 del Martini Bianco
1 teskje Campari
1 dash Amaro (italiensk bitter)
1 maraschino cherry

Shake med isbiter og server i cocktailglass dekorert med cherry.


Lumumba

2,5 cl Cognac
sjokolademelk

Ha Cognacen i et longdrinkglass. Fyll opp med sjokolademelk. Drikkes kald eller varm alt etter gjestens ønske.


Manuela

1/3 gin
1/3 Martini Extra Dry
1/3 Martini Rosso
To dråper Angostura Bitter
En dash Cognac

Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med cocktailbær og kiwi.


Mexican lover

4 cl tequila
2 cl Cognac
2 cl søt vermut, rød

Rør med is og sil. Server i godt avkjølt cocktailglass.


Molokai Mike

2 cl lys rom
2 cl Cognac
2 cl Negrita
3 cl sitronjuice
3 cl appelsinjuice
3 cl oreget syrup
Grenadine

Hell alle ingrediensene bortsett fra Negrita og grenadine i en stor drikkepokal. Bland Negrita og grenadine og hell det forsiktig over drinken.


Montana

2 deler brandy
2 dasher portvin
2 dasher tørr vermouth

Rør og server sammen med en isbit i et cocktailglass.


Moonlight

1/10 Cognac
2/10 Mandarine Imperial
1/10 Sukkerlake
2/10 Kremfløte
4/10 varm svart kaffe

Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med appelsinpeel og mandarintwist.


Morning Glory

2/4 brandy
1/4 Orange Curaçao
1/4 sitronsaft
En dash Angostura Bitter

Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med en sitrontwist.


Moulin Rouge

1/5 brandy
4/5 ananasjuice
Tørr musserende vin

Build i et longdrinkglass. Rør inn den musserende vinen. Garner med en appelsinskive, ananas og et kirsebær.


Night Cap Gold

2 cl Cognac
2 cl Curaçao
2 cl Anisette
1 eggeplomme

Rist med is. Sil og server i et old fashionedglass.


Nightcap Flip

1/3 Anisette
1/3 Orange Curaçao
1/3 brandy
1 eggeplomme

Rist med is og sil i dobbelt cocktailglass.


Nikolasjka

Hell ønsket mengde godt avkjølt Cognac i et glass.
Skjær en hel, rund skive sitron og fjern skallet. Legg en liten haug sukker og en liten haug pulverkaffe på sitronskiven. Balanser sitronskiven oppå glasset og server.

Slik drikker du Nikolasjka:
Trykk hele skiven med sukker og kaffepulver opp mot ganen. Drikk noen slurker eller helst all Cognacen en på èn gang. Det er en garantert smakssensasjon.


Olympic

1/3 brandy
1/3 Orange Curaçao
1/3 appelsinjuice

Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.


Pippi Longdrink

3 cl Cognac
3 cl apricot brandy
Saft av en klementin
2 ts eggehvite
Fanta sitron

Rist alt med is, bortsett fra Fanta. Sil over i et longdrinkglass og fyll opp med Fanta.


Pousse-Cafe

1 Cognac
2 appelsin Curacao
3 maraschino
4 Parfait d'Amour
5 grønn Crème de Menthe
6 grenadin

Bruk et Pousse-Cafè glass med rette sider. Hold glasset svært stille og hell likørene over en skje opp i glasset. Forskjellige likører har forskjellig vekt, og må helles opp i glasset i riktig rekkefølge, som foreslått her.


Prairie Oyster

4 cl Cognac
1 egg
Salt og pepper
2 stenk worcestershire sauce
1 stenk Tabasco

Hell egget i et cocktailglass. Strø på salt og pepper som på et stekt egg og stenk over Tabasco og worcestershire sauce. Ha i Cognacen og rør forsiktig uten at eggeplommen går i stykker. Skal være meget virkningsfullt mot tømmermenn.


Prince Charles

1/3 Cognac
1/3 Drambuie
1/3 sitronsaft

Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.


Red Hackle

2/4 brandy
1/4 Dubonnet
1/4 grenadine

Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.


Rolls Royce

1/3 brandy
1/3 Cointreau
1/3 appelsinjuice

Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.


Sangrie

1 flaske tørr spansk rødvin
2 deler spansk brandy
1 del curacao eller lignende likør
3 deler sitron saft
3 deler appelsin juice
2 deler sukker
1/2 appelsin skjært i skiver

Rør alle ingrediensene sammen i en mugge og server i store vinglass.


Scorpion

2 deler lys eller gylden rom
1 del billig brandy
1/2 del orgeat sirup
2 deler appelsin juice
1 1/2 del sitron saft eller sour mix
2 tynne appelsin skiver

Miks med to skjeer knust is i en blender. Server "on the rocks" i et Ballon vin- eller highballglass med et sugerør eller to og appelsin skiver.


Side Car

6 cl Cognac eller Armagnac
1 cl sitron saft eller sour mix
3 cl Cointreau

Rist med is og sil. Server i godt avkjølt cocktailglass. Garner med et cocktailbær.


Sledge Hammer

2 cl Cognac
2 cl rom
2 cl Calvados

Rist med is og sil. Server i godt avkjølt cocktailglass.


Sloppy Joe

2 cl Cognac
2 cl portvin
4 cl ananasjuice
2 dasher Cointreau

Rist kraftig med mye is og sil. Server i godt avkjølt cocktailglass.


Stinger

4 cl Cognac
2 cl lys Crème de Menthe eller annen myntelikør
1 dash sitron saft eller sour mix (valgfritt)
mynte blader

Rør godt med mye is og sil over i et godt avkjølt cocktailglass eller server med isbiter i et old fashionedglass. Pynt med mynte blader.


The Buck

1 1/2 del brandy
1/2 del sitron saft eller sour mix
3/4 del Crème de Menthe
Ingefær øl
Noen druer (uten steiner)

Shake alle ingrediensene foruten ginger ale og druene med knust is. Hell over isbiter i et Collins glass, fyll opp med ingefær øl, rør rundt med en bar skje og dekorer med druer


Three Miller

4 cl Cognac
2 cl hvit rom
3 stenk sitronsaft
3 stenk grenadin

Rist med is og sil. Server i godt avkjølt cocktailglass.


Tiger's Milk

4 cl Cognac
5 cl melk
5 cl fløte
1 cl grenadin
Litt malt kanel

Server i pjolterglass med knust is og sugerør.


TNT 1

1 del Cognac
1/2 del Cointreau
1 dash Angostura Bitters
1 del Absinthe

Rør godt sammen med is og sil over i et cocktailglass.


TNT 2

1/2 brandy
1/2 Orange Curaçao
En dash Pastis
En dash Angostura Bitter

Rør godt sammen med is og sil over i et cocktailglass.


Tropic Star

2/4 Cognac
1/4 Crème de Banane
1/4 Brizard Apry
Tre dråper Pernod
Limonade

Rim glasset med farin. Build i et longdrinkglass og topp med limonade. Rør inn. Garner med en sitronskive og et kirsebær.


Uten navn
Innsendt av Nina

2cl Bacardi Lemon
2cl Poire Cognac
dash sourmix
sprite

shakes og avsluttes med 2 dråper grenadin.
Kjempegodt!!!!!!!


Vanderbilt

1/2 brandy
1/2 cherry brandy
To dasher Angostura Bitter
To dasher sukkerlake

Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med en sitrontwist og et kirsebær.


Via Veneto

1 3/4 del italiensk brandy
2 dasher Sambuca
2 dasher sitron saft eller sour mix
1 1/2 dash søt sirup
1/2 eggehvite

Shake godt sammen med knust is og sil over i et cocktailglass.


Ward's Frappé

1/2 Chartreuse, grønn
1/2 Cognac

Build i et dobbelt cocktailglass fylt med knust is. Garner med en sitronspiral.


Whopee

2 cl Cognac
2 cl calvados
2 cl Pernod

Rør med is og sil i cocktailglass.


Yolanda

2 cl gin
2 cl Cognac
4 cl søt vermut
1 dråpe grenadin
1 dråpe Pernod

Rør med is og sil. Server i cocktailglass.


Zoom

6 cl Cognac
2 cl flytende honning
2 cl fløte

Rist med is og sil i cocktailglass.


 

Tilbake