Absinthe Suissesse

1 1/2 del Pernod
2-3 dråper anisette
2-3 dråper appelsinblomstvann
1 dash hvit Crème de Menthe
1 eggehvite

Shake med is og sil innholdet over i et cocktailglass.


A Menthe for Myself

1/4 Bols Crème de Menthe
3/4 Tonic 
Isbiter


American Beauty

2 cl Cognac
2 cl tørr vermut
2 cl appelsinjuice
2 cl Crème de Menthe
noen stenk grenadine
2 cl portvin

Rist alle ingrediensene unntatt portvinen. Sil drinken i en drinkkuppel og hell over i portvinen.


Apotheke

1/3 grønn Crème de Menthe
1/3 Fernet Branca
1/3 Cognac

Stir og hell i et cocktailglass.


Buck, the

1 1/2 del brandy
1/2 del sitron saft eller sour mix
3/4 del Crème de Menthe
ingefær øl
noen druer (uten steiner)

Rist alle ingrediensene foruten ingefær øl og druene med knust is. Hell over isbiter i et Collins glass, fyll opp med ingefær øl, rør rundt med en bar skje og dekorer med druer.


Ching Ching

2 cl lyst rom
2 cl Crème de Menthe
2 cl appelsinjuice
1 ts sukkerlake
1 stenk Angostura Bitter

Rist drinken kraftig med is. Sil i godt avkjølt cocktailglass.


Coconut Shell

3 deler brun rom
1 1/2 del Crème de Menthe
2 store kokosnøtter

Tøm kokosnøttene, ta vare på melken. Skrap ut kjøttet og putt det i blenderen sammen med de andre ingrediensene og kokosnøtt melken. Miks i høy hastighet med 2 til 3 deler knust is. Server i kokosnøtt skallet.


Diana

2 deler Crème de Menthe eller peppermynte schnapps
2 cl Cognac

Fyll opp et lite vinglass med knust is og hell Crème de Menthe opp i glasset. Topp med Cognac ved å helle den forsiktig over en snudd dash.


Double Date

1/2 del Midori 
1/2 del white crème de menthe 
1/2 del D.O.M. Bénédictine

I et shotglass, legg ingrediensene etter lista.


Emerald

2 eller 3 deler Cork gin
1 dash grønn Crème de Menthe
noen dasher grønn Pomeranz eller Angostura bitter
1 grønt cocktailbær

Shake med knust is og sil over i et cocktailglass. Dekorer med cocktailbær.


Eva

2/5 Gordons gin
2/5 Cointreau
1/5 sitronsaft
5 dråper Bols Crème de Mente
Tonic

Rim glasset med sukker. Build i et longdrinkglass. Topp med tonic og rør inn. Garner med en appelsinspiral og et rødt bær.


Everybody's Irish

1 1/2 del irsk whiskey
1 del grønn Chartreuse
2 dasher grønn Crème de Menthe
1 grønn oliven

Rør med is, sil over i et cocktailglass og ha i oliven.


Fallen Angel

3/4 Gin
1/4 sitronsaft
2 dasher Crème de Menthe
En dash Angostura Bitter

Shake og sil i et cocktailglass.


Fizzy Rush

Shots
dash med hvite Crème de Menthe 
1/3 del apricot brandy 
1 del Champagne

I ett shotglass, legg ingrediensene etter lista.


Glacier Mint

2 1/2 deler Finlandia Vodka
1 1/2 del crème de menthe
dash med lime juice

Bland ingrediensene, hell i et cocktailglass, med sukkerrand. Pyntes med mynteblader.


Grashopper

1/3 hvit Crème de Cacao
1/3 grønn Crème de Menthe
1/3 kremfløte

Rist og sil i et cocktailglass


Green Alaska

4 cl vodka
2 cl grønn myntelikør

Rør ingrediensene med knust is. Server drinken med finknust is i champagneglass. Gjerne dekorert med et cocktailbær.


Green Sea

2 cl vodka
2 cl grønn Crème de Menthe
2 cl tørr vermut

Rør drinken med is. Sil over i avkjølt cocktailglass.


Half Nelson
Shots

1 cl green crème de menthe 
0.75 cl jordbær likør
1.25 cl Grand Marnier

I et shotglass, legg ingrediensene etter lista.


Polar Bear

4 cl Bourbon whiskey
1 cl Peter Heering
1 cl hvit Crème de Menthe

Rør med is og sil. Server i cocktailglass med kirsebær.


Pousse-Cafe

1 Cognac
2 appelsin Curacao
3 maraschino
4 Parfait d'Amour
5 grønn Crème de Menthe
6 grenadin

Bruk et Pousse-Cafè glass med rette sider. Hold glasset svært stille og hell likørene over en skje opp i glasset. Forskjellige likører har forskjellig vekt, og må helles opp i glasset i riktig rekkefølge, som foreslått her.


Prairie

2/3 Absolut Pepper
1/3 Crème de Menthe
En dash Angostura Bitter

Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med mynteblad.


Royal Scotch

4 cl scotch whisky
3 cl Drambuie
1 cl sitronsaft
1 dash myntelikør
1 stenk Angostura

Rist med is. Sil drinken i godt avkjølt cocktailglass.


Shamrock

4/10 irsk whiskey
4/10 tørr vermut
1/10 grønn Chartreuse
1/10 Crème de Menthe

Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.


Stinger

4 cl Cognac
2 cl lys Crème de Menthe eller annen myntelikør
1 dash sitron saft eller sour mix (valgfritt)
mynte blader

Rør godt med mye is og sil over i et godt avkjølt cocktailglass eller server med isbiter i et old fashionedglass. Pynt med mynte blader.


White Spider

1/2 vodka
1/2 Crème de Menthe, hvit

Build i et old fashionedglass.


Tilbake