Alfonso Cocktail

2 deler Dubonnet
1 dash Angostura eller Peycyhaud Bitters
1 slump sukker
champagne
1 tvist sitron skall

Tilsett sukker i et stort skålformet champagneglass og "dusj" med bitters. Tilsett Dubonnet samt en isbit og fyll opp med godt nedkjølt champagne. Dekorer med sitron skallet.


American

1 cl bourbon whiskey
12 cl hvit musserende vin
3 stenk sukkerlake
1 stenk Angostura Bitter

Hell whiskey i et champagneglass med is og fyll opp med vin. Stenk sukkerlake og Angostura Bitter i drinken og rør om.


Bellini

3/10 ferskenjuice
7/10 musserende vin, Brut, avkjølt

Build - champagneglass.


Black Velvet

Like deler champagne eller en god tørr musserende vin
Bitter stout (Guinness el)

De nedkjølte ingrediensene tilsettes samtidig i en stor bolle og server drinken i det høyeste glasset du kan finne.


Bubbles

2/10 gin
1/10 Crème de Banane
7/10 champagne

Build - champagneglass. Topp med champagnen, ikke is i glasset!


Buck's Fizz

4/10 appelsinjuice
6/10 champagne, avkjølt

Build - champagneglass. Topp med champagnen, ikke is i glasset!


Carambole

1 sukkerbit
2 stenk Angostura Bitter
12 cl champagne

Legg sukkerbiten i et cocktailglass og stenk noen dråper Angostura Bitter i glasset. Hell i champagne og legg skiver av carambolefukt i drinken.


Caribbean Champagne

4 deler champagne
1/2 del lys rom
1/2 del banan likør
1 til 2 dasher appelsin bitter
1 banan skive

Rør med knust is i et skålformet champagneglass. Dekorer med banan skiven.


Chablis Cup

1 flaske Chablis
4 deler Grand Marnier
4 deler kirsch
2 til 3 ferskener
1 appelsin
cocktail bær
3 spiseskjeer farin
mint blader

Skrell og skjær opp ferskenene. Skjær appelsinen i skiver og plasser disse i en liten punsj bolle sammen med cocktail bærene. Tilsett Chablis og farin. Rør godt og avkjøl i ca 30 minutter. Serveres i vinglass pyntet med mint blader.


Champagnecoctail

En liten sukkerbit
2 dasher Angostura Bitter
2 cl Cognac
Fyll opp med iskald champagne.

Build i champagneglass. Garner med en halv appelsinskive.


Champagne pick-me-up

1/10 grenadine
4/10 appelsinjuice
5/10 Cognac
Champagne

Shake og sil i et champagneglass. Fyll med avkjølt champagne.


Chartreuse Champagne

2 cl Cognac
2 cl grønn Chartreuse
Champagne

Hell Cognac og chartreuse i et champagneglass med is og fyll opp med champagne.


Cinzano Orancio Royal

2 cl Cinzano Orancio
Freixenet Cordon Negro Brut

Hell Cinzano i et champagneglass, fyll opp med Freixenet og pynt med en appelsinskive eller en twist appelsinskall.


Claret Cobbler

15 cl rødvin
2 ts melis

Legg knust is i et stort rødvinsglass. Hell over ingrediensene og rør om. Dekorer med frukt etter smak.


Claret Fizz

4 cl rødvin
4 cl sitronsaft
Soda

Rist vin og sitronsaft sammen med is. Legg isbiter i et pjolterglass. Sil drinken opp i glasset og fyll opp med soda. Garner med appelsinskive og server med sugerør.


Claret Punch

10 cl rødvin
2 dasher Cointreau
4 cl sitronsaft
1 ts melis

Legg finknust is i et stort vinglass. Hell over ingrediensene og rør om. Garner med frukt etter smak og behag.


Dagens

10 cl hvitvin
Sprite

Legg is i et longdrinkglass. Hell i vin og fyll opp med Sprite. Garner med sitronskive.


Dark Green

1/2 del Opal Nera 
1/2 del Baileys Irish Cream 
Grønn Chartreuse

Bland ingrediensene i en mikser, helles over i et shotglass.


Dark Horse

1 del Opal Nera
1/2 del Tia Maria 
1/2 del mørk Crème de Cacao 
2 deler krem 
is

Hell ingrediensene i en cocktailmikser. Rystes og helles over i et longdrinkglass. Garner med raspet sjokolade.


Deep Blue

2 cl vodka
2 cl blå curacao
2 cl søt musserende

Brennevinet røres på is, helles i et cocktailglass.
Toppes med Musserende. Blått bær til garnityr.


Dummer Junge

6 cl rødvin
1 ts melis
6 cl musserende vin

Rør rødvin og sukker i et champagneglass med is. Fyll opp med musserende vin.


Elisa

2/6 Ruhm Havana Club
1/6 Amaro Averna
1/6 Apricot Brandy SIS
1/6 Torino vermouth
1/6 Spurmante Gancia Brut

Stir - cocktailglass. Garner med appelsintwist og et rødt kirsebær.


Fanny Hill

1 cl Cognac
1 cl hvit Curaçao
1 cl Campari Bitter
Champagne

Rør Cognac, curaçao og Campari med isbiter i et champagneglass og fyll opp med champagne.


Fizzy Rush

Shots
dash med hvite Crème de Menthe 
1/3 del apricot brandy 
1 del Champagne

I ett shotglass, legg ingrediensene etter lista.


French 75

2 cl gin
2 cl Cointreau
1 cl Pernod
1 cl sitronjuice
Champagne

Rist alle ingrediensene bortsett fra champagnen. Sil over i champagneglass og fyll opp med champagne.


French Sherbet

1/4 del Cognac
1/4 del kirsch
1 teskje sukker
Angostura bitter for smakens skyld
champagne
1 skje våt knust is

Rør alle ingrediensene unntatt champagne og is sammen i et Collins glass. Fyll delvis opp med champagne og legg isen så den flyter på toppen. Fyll så helt opp med champagne.


Fresco

3 sukkerbiter
3 cl sitronjuice
Champagne

Legg sukkerbitene i et champagneglass. Hell sitronjuice over og fyll opp med champagne. Legg i en bit sitronskall.


Golden Slipper

1 del Galliano 
1 del hvit rom 
champagne 
is 
1 jordbær

Bruk et mikseglass, rør Galliano og hvit rom med is. Helles i et champagneglass, toppes med champagne, pynt med jordbær.


Independence Day Punch

1 flaske avkjølt champagne
1 flaske Cognac
3 flasker tørr rødvin
1/2 liter sterk te
ferskpresset juice fra 2 dusin sitroner
1/2 kg farin
sitron skiver

Løs opp sukkeret i en stor punsj bolle sammen med sitron juicen. Tilsett te og store isbiter. Deretter vin og Cognac. La det hele avkjøle. Champagnen tilsettes like før servering. Bruk vinglass dekorert med sitron skiver.


Jordbærchampagne

4 jordbær
sukker 
Champagne

Mos jordbørene for hånd eller i mikser. Smak sausen til med dukker, så søt som du vil ha den. Hell jordbærsausen opp i et champagneglass med isbiter og fyll opp med champagne.


Kir

2 cl Crème de Cassis eller solbær juice
10 cl avkjølt hvitvin

Tilsett vin over solbær juice i et balloon vinglass. Is er valgfritt.


Kir Imperial

1/10 Crème de Framboise
9/10 champagne eller annen musserende vin

Server i et champagneglass.


Kir Royale

4 cl Crème de Cassis
Champagne eller annen hvit musserende vin

Hell ingrediensene godt avkjølt i et godt avkjølt glass, først likør, og så vin. Dekorer etter egen smak, f.eks. med en sitronskive, og server med sugerør.


Midori Spritzer

2 cl Midori
6 cl hvitvin
Soda eller fruktchampagne

Legg is i et stort vinglass. Hell over ingrediensene, soda helles i til slutt.


Mimosa

3/10 appelsinjuice
1/10 Orange Curaçao
6/10 champagne

Build i et hvitvin glass. Topp med champagnen, ikke is i glasset.


Jeg har en bra drink som kalles Mish Mash, du finner den på lokale steder i Kroatia.
Innsendt av Kåre

2 dl rødvin
4 dl appelsinjuice
smak gjerne til med litt vodka


Moulin Rouge

1/5 brandy
4/5 ananasjuice
Tørr musserende vin

Build i et longdrinkglass. Rør inn den musserende vinen. Garner med en appelsinskive, ananas og et kirsebær.


Myra

4 cl rødvin 2 cl vodka
1 cl tørr vermut

Rør med mye is. Sil den i godt avkjølt cocktailglass.


Olle

3 cl gin
3 cl Cointreau
Hvit musserende vin

Fyll et glass trekvart fult med is. Hell over gin, Cointreau og til slutt vin.


Peppermint Park

2 deler Gordons Gin
1 del søt sitron saft eller sour mix
champagne

Shake Gordons Gin og juice godt sammen med isbiter og sil over i et stort champagne saucer glass. Fyll opp med champagne og serveres med sugerør.


Red Velvet

6 cl Dubonnet
6 cl musserende vin

Rør med is og sil den i godt avkjølt cocktailglass. Garner gjerne med en bit sitronskall.


Sangrie

1 flaske tørr spansk rødvin
2 deler spansk brandy
1 del curacao eller lignende likør
3 deler sitron saft
3 deler appelsin juice
2 deler sukker
1/2 appelsin skjært i skiver

Rør alle ingrediensene sammen i en mugge og server i store vinglass.


Spritzer

3 deler avkjølt tørr hvit Rhinsk vin
2 deler soda

Hell vin i et stort balloon vinglass. Fyll opp med soda til glasset er 2/3 fullt. Ingen is.


Tilbake