B-52 I

1 del Cointreau
1 del Baileys
1 del Blue Curacao

Hell først Cointreau i et smalt glass, hell så Baileys via en teskje langs kanten av glasset slik at de ikke blandes.
Tilslutt has Blue Curacao i på samme måte som med Baileys. Du har nå en 3 delt drink. Utrolig god


B-52 II

2 cl. Kahlúa
2 cl. Baileys
2 cl. 
Cointreau

Bygges lagvis i et stort shot glass, bruk gjerne en teskje eller en "hot-shot" skje. Denne drinken tilhører pussy-cafe drinkene, og skal bygges lagvis med klare skiller. Det er da viktig at alt har samme temperatur.


Bacardi Cocktail

6/10 Ron Bacardi Light 
3/10 sitronsaft 
1/10 grenadine

Fyll et mikseglass halvfullt med is, hell i alle ingrediensene. Rystes godt. Siles i et cocktailglass.


Bacardi Gold

3cl Bacardi Gold 
12cl Coca Cola

Fyll et glass med is. Bland Bacardi og cola i glasset, røres og pyntes med en sitronskive.


Bacardi Highball

4 cl Bacardi
2 cl Cointreau
1 cl sitronsaft
Soda

Rist alle ingrediensene unntatt sodaen med is og sil opp i et pjolterglass med is. Fyll opp med soda etter smak. Garner med appelsinskive og cocktailbær.


Bacardi Special

2 deler Bacardi rom
3/4 del Gordons Gin
saften fra en liten lime
1 dash grenadin
1 dash sukker

Shake alle ingrediensene unntatt rom til det er kaldt. Tilsett rom og shake igjen. Sil over i et cocktailglass.


Balalaika

1/3 vodka
1/3 Cointreau
1/3 sitronsaft

Shake - cocktailglass.


Banana Bender

1 del bananlikør 
1/2 del blue curacao 
1 del eplejuice 
1 del fløte
is

Bland alt i et mikseglass, Rystes, og siles i et cocktailglass.


Banana Bliss

1/2 Crème de Banana
1/2 Cognac

Stir - cocktailglass.


Banana Rum Cream

4,5cl mørk rom
1,5cl Crème de Bananes 
3cl lett fløte

Fyll et mikseglass halvfullt med is, hell i alle ingrediensene. Rystes godt. Siles i et cocktailglass.


Banana Daiquiri (frozen)

1/10 sitronsaft
3/10 Crème de Banane
6/10 hvit rom
1/2 banan

Blend. Helles over knust is i et gobletglass. Garner med en bananskive.


Banana Daiquiri (frozen)

1/10 sitronsaft
3/10 Crème de Banane
6/10 hvit rom
1/2 banan

Blend - knust is - gobletglass
Garner med en bananskive.


B and B

1/2 Bènèdictine
1/2 brandy

Stir - cocktailglass.


Banjino Cocktail

3 cl gin
3 cl appelsinjuice
1 dash Crème de Bananes

Rist med is og sil. Serveres i godt avkjølt cocktailglass.


Banshee

3/10 Crème de Cacao, hvit
3/10 crème de Banane
4/10 kremfløte

Blend - goblet.


Bartender

1/4 gin
1/4 sherry
1/4 Dubonnet
1/4 tørr vermut
En dash Grand Mariner

Stir - cocktailglass.


Barry
Innsendt av Christian

2 cl vodka
2 cl peachtree
2 cl sourmix
Battery

Build i et longdrinkglass og fyll opp med Battery


Bat Bite

4cl mørk rom
12cl tranebær juice

Blandes i ett longdrinkglass, fyll opp med is. Slipp 1/4 sitronskive oppi.


Battery & Jeger

4-6 cl Jägermeister
Batterry

Ha isbiter i et longdrinkglass. Hell i Jägermeister og fyll opp med Battery.


Battery Island
Innsendt av Jane

1 cl gin
1 cl rom
1 cl tequila
1 cl Vodka
4 cl Sprite eller iste
Battery

Bygges i longdrinkglass, toppes med Battery.

Kjempegodt!


Bellini

3/10 ferskenjuice
7/10 musserende vin, Brut, avkjølt

Build i et champagneglass.


Bermuda Rose

1 1/2 del Gordons Gin
1 spiseskje lime juice
2 eller 3 dråper hver av apricot brandy og grenadin.

Shake med isbiter og sil over i et old fashionedglass.


Betsy Ross

1 1/2 del brandy
1 del portvin
1/2 del Cointreau
1 dash Angostura Bitter

Shake med is og sil over isbiter i et old fashionedglass.


Between the Sheets

1/3 brandy
1/3 hvit rom
1/3 Cointreau
En dash sitronsaft

Shake - cocktailglass.


Big Apple

1 eple
3 deler eple brandy
2 deler appelsin juice
1 del sitron saft eller sour mix

Skjær forsiktig hull i toppen av eplet. Fjern kjernen og nok av fruktkjøttet for å gjøre plass til drinken. Sett eplet i fryseren i ca. 15 minutter. I mellomtiden mikses resten av ingrediensene sammen med eplekjøttet i en blender. Sil drinken over i eplet og server med et sugerør eller to.


Birkebeiner'n
Innsendt av Geir

1 del Peachtree (ferskenlikør)
1 del Vodka
1/2 del sourmix


Black Jack

1/3 Whisky
1/3 Kahlua
1/3 Cointreau
En dash sitronsaft

Shake - cocktailglass.


Black Russian I

3/10 Kahlúa
7/10 vodka

Fyll et old fashionedglass med is, ha i Kahlúa og Vodka. serveres med en kort rørepinne.
Ønsker du en White Russian kan du bytte ut 2/10 av vodka med fløte som helles forsiktig på toppen.


Black Russian II

4,5cl Stolichnaya vodka 
2,25cl Caffé Sport Espresso Liqueur

Blandes sammen med knust is, i mikser eller mikseglass. Helles i et avkjølt whiskyglass.
Note: For å lage en Black Magic, tilsett flere dasher med sitron juice.


Black Velvet

Like deler champagne eller en god tørr musserende vin
Bitter stout (Guinness el)

De nedkjølte ingrediensene tilsettes samtidig i en stor bolle og server drinken i det høyeste glasset du kan finne.


Blackthorn, English

1 del Gordons Gin
1 del (eller mindre) søt italiensk vermouth
1/2 del Plymouth gin (valgfritt)
2 dasher appelsin bitter

Rør med is og sil over i et cocktailglass


Blackthorn, Irish

1 1/2 del irsk whisky
1 1/2 del tørr vermouth
3 dasher Pernod
3 dasher Angostura bitter

Shake med isbiter og server "on the rocks" i et old fashionedglass.


Blended Comfort

1 del Southern Comfort
2 deler Bells whisky
1/2 del tørr vermouth
1 del appelsin juice
2 dasher sitron saft eller sour mix
4 deler knust is
1/4 fersken og en skive
1 appelsin skive

Fjern skinnet fra ferskenen. Miks ingrediensene uten is i en blender på lav hastighet i 10 til 15 sekunder. Sil over i et collinsglass med knust is. Pynt opp med appelsin- og ferskenskive.


Bloody Bull - en meksikansk variant av Bloody Mary

4 cl Tequila
2 cl sitronsaft
2 dråper worcestershiresauce
2 dråper tabasco
4 cl buljong
Tomatjuice

Legg et par isbiter i et pjolterglass og hell i alle ingrediensene unntatt tomatjuicen. Rør om. Fyll opp med tomatjuice og garner med en sitronskive.


Bloody Mary

3/10 vodka
6/10 tomat juice
1/10 sitronsaft
salt & pepper
sellerisalt
en dash med Tabasco sauce
2 dråper Worcestershire sauce

For beste resultat, fyll et mikseglass med is, fortsett med salt, pepper, sellerisalt, Tabasco og Worcestershire saus, så vodka, sitronjuice og tomatjuice. Rystes kraftigt, helles i et longdrinkglass, pyntes med selleri eller en sitronskive.


Bloody monkey brain
Shooter

Sitrongenever
Baileys Irish Cream (Legg i frysen i minimum 1 time)
Rød grenadin.

For denne oppskriften er det viktig at glasset er lite. Bruk derfor et likørglass.

Halve glasset fylles med sitrongenever. Fyll en teskje med iskald Baileys og hell den forsiktig opp i geneveren. Ta -en- dråpe rød genever og det praktfulle resultatet kan servers. Det er viktig at Baileysen er skikkelig kald.

Geneveren er litt klissete slik at Baileysen holder seg samlet, akkurat som en liten hjerne, Grenadinen vil legge seg mellom "hjernepølsene" slik at det hele får en fin og ekte finnish.


Blow job me
Innsendt av Tommy

2cl vodka
2cl pisangabon

Litt sourmix, og en dash krem, rist godt og server i et highball glas, fyll med 7up eller sprite, server og sleng en appelsin skive på toppen så det spruter og kunden er fornøyd (hvert fall om det er en dame....)


Blue Devil

4 cl gin
2 cl blå Curaçao
2 cl sitronsaft

Rist med is og sil. Server i godt avkjølt cocktailglass. Garner med kirsebær og sitronskall.


Blue Hawaiian

2 deler Bacardi
1/2 del blå Curaçao
1 del ananas juice
1 dash kokosnøtt fløte

Shake med isbiter og sil over i et cocktailglass.


Blue Heaven

4 cl hvit rom
2 cl blå Curaçao
1 cl Grand Mariner
1 cl sitronsaft

Rist med is. Sil opp i godt avkjølt cocktailglass. Garner med en halv sitronskive.


Blue Lady

2/4 blå Curaçao
1/4 gin
1/4 sitronsaft
Litt eggehvite

Shake - cocktailglass.


Blue Lagoon

1/2 blå Curaçao
1/2 vodka
Limonade

Build - longdrinkglass. Garner med et kirsebær og 1/2 sitronskive.


Blue Martini

1 3/4 oz Vodka
3/4 oz Blue Curacao
1 liten sitronbåt i glasset

Serveres i kaldt cocktailglass.


Blue Moon

4/10 gin
2/10 Blue Curaçao Bols
2/10 Cointreau
2/10 ananasjuice
Schweppes lemonade

Shake - longdrinkglass
Garner med en ananasbit og et grønt kirsebær.
Serveres med sugerør.


Blue Temptation
Vinner ICC 1998

2,5cl Bols Blue
2,0cl Pisang Ambon
1,0cl Bols Crème de Bananes
0,5cl Absolut Vodka
1,0cl frisk fløte

Pynt: appelsinskall, friske bær, mint


Blushing Barmaid

1/2 Amaretto
1/2 Campari
Litt eggehvite

Shake - longdrinkglass. Topp med Bitter Lemon, garner med aprikos.


Blå truse

2 cl. blå curacao
2 cl. papillion bananlikør 
dash sour

Dette blendes i 1 sekund, fylles i longdrink glass fylles nesten helt opp med sprite, toppes med sour mix. garneres med rødt cocktail bær og lime.


Bobby Burns

3 cl Bourbon whiskey
3 cl blå Curaçao
3 dasher D.O.M. Bènèdictine

Rør drinken med is. Sil den opp i et cocktailglass, press et sitronskall over og slipp skallet i drinken.


Bolero

3 cl Cognac
3 cl hvit rom
2 dråper sitronsaft
2 dasher appelsinjuice

Rist med is, sil og server i cocktailglass.


Bosom Caresser

2/3 brandy
1/3 Orange Curaçao
En eggehvite
En barskje grenadine

Shake - dobbelt cocktailglass.


Boppelibopp
Innsendt av G. Fossland

5 cl gin
fyll opp med appelsinjuice
topp med ananasjuice


Boston Cocktail

1 1/2 del Gordons Gin
1 del apricot brandy
1 dash sitron saft eller sour mix
1 dash grenadin

Shake med is og sil over i et cocktailglass.


Boston Flipp

3 cl kanadisk whisky
3 cl Madeira
1 ss sukker
1 eggeplomme

Rist med is. Sil opp i et pjolterglass. Riv gjerne litt muskatnøtt på toppen.


Boston Gold

3 cl vodka
1 cl Crème de Bananes
Appelsinjuice

Hell vodka og bananlikør i et pjolterglass med isbiter. Fyll opp med appelsinjuice og rør om. Garner med appelsinskive og sugerør.


Bourbon Cocktail

2 deler Bells whisky
1 del sitron saft eller sour mix
1/3 del Curaçao
1/2 del Bènèdictine
1 dash Angostura bitter
1 tvist sitron

Shake med knust is og server "on the rocks" i et old fashionedglass. Pynt med sitron.


Bourgogne Cobbler

1 cl grenadin
1 cl Crème de Cassis
1 cl appelsinjuice
Rød burgunder

Legg finknust is i et stort vinglass. Hell på grenadin, likør og appelsinjuice. Fyll opp med vin.


Boyd

4 cl hvit rom
1 cl tørr vermut
1 cl sitronsaft
3 dråper grenadin

Rist med is. Sil opp i godt avkjølte cocktailglass.


Brainstorm

4 cl kanadisk whisky
2 cl tørr vermut 2 cl D.O.M. Bènèdictine

Rør godt med mye is. Sil drinken opp i cocktailglass. Legg gjerne i en bit appelsinskall.


Brandied Ginger

1 del brandy
1/2 del ginger brandy eller ginger wine
1 dash (eller mer) lime juice
1 dash appelsin juice
1 bit tørket ingefær
revet sjokolade

Sake med isbiter, sil drinken i et cocktailglass og dekorer med ingefær og/eller med revet sjokolade.


Brandy Alexander

2 cl Cognac
2 cl kakaolikør
2 cl fløte

Rist med is og sil opp i cocktailglass.


Brandy Cassis

5 cl Cognac
2 cl sitronsaft
1 cl Crème de Cassis

Rist med is og sil opp i cocktailglass. Vri en bit sitronskall over drinken og slipp den ned i glasset.


Brandy Collins

6 cl Cognac
8 cl sitronsaft
3 cl sukkerlake
Soda

Rist Cognac, sitronsaft og sukkerlake kraftig med is og sil opp i et pjolterglass. Fyll opp med soda. Garner med sitronskive og cocktailbær.


Brandy Egg Nogg

4/10 brandy
5/10 melk
1/10 sukkersirup
Ett egg

Rist og hell over i et longdrinkglass
Garner med revet muskatnøtt.


Brandy Sour

6 cl Cognac
2 cl sitronsaft
1 cl sukkerlake

Rist med is og sil. Server i godt avkjølt sourglass.


Brannbil
Innsendt av Olav

4 cl Jägermaister
ca. 6 cl rødbrus.


Brave Bull

1 1/2 del Kahlúa eller Tia Maria
1 del Tequila

Rør rundt og hell over i et old fashionedglass med is.


Brevann

2 cl vodka
1 cl Crème de Banane
1 cl grønn Curaçao
3 cl grapefruktjuice
8 cl sitronsaft

Shake - longdrinkglass. Garner med appelsinskive og cocktailbær.


Bronx

2/10 appelsinjuice
2/10 tørr vermut
2/10 rød vermut
4/10 gin

Shake og hell over i et cocktailglass.


Bronx Terrace

2/3 gin
1/3 tørr vermut
En dash limejuice

Stir - cocktailglass. Garner med et kirsebær.


Brown Bear

3cl Stolichnaya Pertsovka vodka
4,5cl Caffé Sport Espresso Liqueur

Blandes i et mikseglass med is, sil bort isen. Helles i ett stettglass.


Brown Sweet Kiss

Et halvt krus med varm kakao,
fyll opp med Jägermaister og nyt den med omhu.


Bråten Spesial

3 cl Campari
1 cl whisky
1 cl vodka
1 cl Cointreau

Build i et longdrinkglass med is og topp med grapesoda. Garner med en sitronskive.


Bubbles

2/10 gin
1/10 Crème de Banane
7/10 champagne

Build - champagneglass. Topp med champagnen, ikke is i glasset!


Buck's Fizz (Mimosa)

4/10 appelsinjuice
6/10 champagne, avkjølt

Build i et champagneglass. Topp med champagnen, ikke is i glasset!


Buck, the

1 1/2 del brandy
1/2 del sitron saft eller sour mix
3/4 del Crème de Menthe
ginger ale (ingefær øl)
noen druer (uten steiner)

Shake alle ingrediensene foruten ginger ale og druene med knust is. Hell over isbiter i et Collins glass, fyll opp med ginger ale, rør rundt med en bar skje og dekorer med druer.


Bull Shot

6/10 kjøttbuljong
3/10 vodka
1/10 sitronsaft
Salt, pepper, tabasco, sellerisalt, Worchestershiresaus

Shake og hell over i et longdrinkglass.


Buttery Nipple

1/2 Butterscotch schnapps 
1/2 Irish cream

Serveres i whiskyglass gjerne med knust is.


Tilbake