Noen tips!


 

Hvordan drinken blir tatt i mot avhenger av hvordan den smaker, lukter, hvor sterk den er, konsistens, og hvordan den ser ut. Smak har selvfølgelig størst betydning. Bruk alltid gode ingredienser, men ikke vellagrede whisky og konjakk til drinker. Det er viktig å følge oppskriften eksakt.
Hva det lukter av drinken er også viktig og nær knyttet til smaken.
Konsistens for spritdrikke er som vann. Setter man til likør eller sukker så blir den tykkere og seigere. Det samme skjer med eggehvite. Mange synes ikke noe særlig å drikke rå eggehvite. Hvis det ingår i en drink, gjør du kanskje lurt om du ikke sier i fra.
Drinkens styrke er også viktig. De fleste drinker smaker best rundt 20%. En drink har også den "hyggeligste" virkningen ved denne styrken. Mange skal lage en riktig "bombe" og blander en drink med høy alkoholstyrke. Effekten av det blir som regel bare bedøvende. Vil du ha en drink med rask effekt til å bryte isen når ukjente mennesker møtes, skal du by på en keisergrogg. Keisergrogg består av 1/4 konjakk og 3/4 Champagne og er en av de raskest virkende drinker. Kullsyren i drinken åpner veien for en rask alkoholopptak. Raskt virkende drinker inneholder alltid kullsyre.

Når du blander drinker må du ha godt med is. En kald drink er som regel best kald. Bruk 4-6 isbiter i hver drink. Isen avkjøler ingrediensene og gjør at drinken nesten ikke lukter noen ting. Når du senere drikker, fordeles drinken over tungen og gommen. Gjennom varmen frigjøres smaksemnene slik at det dels smaker og dels går opp gjennom nesen til en luktopplevelse. En romtemperert drink kommer etter hvert til å lukte godt i hele rommet, men smaken forverres. Server derfor aldri kalde drinker av et varmt glass. Kjøl ned glasset med is hvis det er nødvendig. Hvis drinken inneholder is, skal isen alltid i først.

Bruk alltid målebeger. Når det gjelder brennevin, er en enkel drink 2 cl. og en dobbel er 4 cl. Ved sterkvin er en enkel 4 cl. og en dobbel 8 cl.

Mange drinker skal ha garnityr. Bruk alltid friske råvarer. Bruk alltid klype til garnityr.
Drinker som kun inneholder brennevin/sterkvin skal alltid røres på is. Drinker som inneholder fløte skal alltid shakes


 

Tilbake